PDA

Zobacz pełną wersję : Swap z d16y8 na b18c4



antek23 CIVIC COUPE
23-08-09, 10:28
Witam was po dlugiej nie obecnosci wkoncu powruciłem i mam dal mojej hani prezecik a mianowicie chce zrobic swap na b18c4 a w mojej hani jest fabrycznie zamontowany d16y8 czy ktos z was juz robił swap z tego silnika bo mam pytanie czy duzo jest przerubki z okablowaniem silnika:):)

Misiekemeryt160
23-08-09, 12:11
powruciłem

przerubki


czy ktos z was juz robił swap z tego silnika

nikt jeszcze tego nie robił niestety......

...Bartuś...
23-08-09, 12:30
nikt jeszcze tego nie robił niestety......

:D :D :D :)

Jest to raczej jedna z bardzo ciężki robot :)

Bo w obydwu silnikach jest wiązka OBD2 no i tylną łapę od strony skrzyni potrzebujesz od 6gen VTI :)

A ogólnie polecam opcje szukaj :) I dział nasze Hondy :)

Macias_OS
23-08-09, 13:40
:D :D :D :)

Jest to raczej jedna z bardzo ciężki robot :)

Bo w obydwu silnikach jest wiązka OBD2 no i tylną łapę od strony skrzyni potrzebujesz od 6gen VTI :)



+ łape od strony rozrządu
+ drążki zmiany biegów ek4

mechanicznie to chyba wszystko

antek23 CIVIC COUPE
23-08-09, 14:22
a jak ci poszło z elektryką??

Nowy Kubi
23-08-09, 14:43
A b18c4 nie ma czasem kości kompa jak w obd1?
Więc się komplikuje temat sterowania...

antek23 CIVIC COUPE
23-08-09, 15:19
taka własnie ma a ja mam OBD2

Pati
23-08-09, 16:35
prawie ma obd1, tyle ze wtyczkek z np 5gen d16z6 w tego kompa nie wcisniesz...

http://img178.imageshack.us/img178/3631/kompy1sc8.jpg

idąc od góry to:
komputer z ITR99+
komputer z D14A4 (6gen prelift)
komputer z B18C4
komputer z D16Z6 (P28)

Nowy Kubi
24-08-09, 01:31
prawie ma obd1, tyle ze wtyczkek z np 5gen d16z6 w tego kompa nie wcisniesz...

Ale wtyczki w B18C4 są jakimś cudem do P28 i pochodnych wpinane.... (może po przycięciu wypustek)

A to co na zdjeciu jest opisane "prawie OBD2A" to jest w ogóle nie wiadomo co.
OBD2a które ja miałem wygląda jak obd 2b tylko nie te kości są. Jest ta skrajna najmniejsza a nie ma jednej środkowej.

emg
24-08-09, 02:56
wiązka z y8 nie przypasuje p&p, łapa tylna z ek4 potrzebna, łapę od rozrządu da się z y8 zastosować

antek23 CIVIC COUPE
24-08-09, 18:48
a jak z lapą do skrzyni biegów od strony podłuznicy a co do kompa to bedzie mnie czekała kabelkowa robota i tyle po siedze sobie i po mysle troszke.