Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: zmiana zegraów INTEGRA do CIVIC V - problemy

  1. #1
    Użytkownik Awatar Dmlody87
    Dołączył
    Jun 2011
    Imię
    Dawid
    Auto
    EJ2 D15B7 Coupe
    Skąd
    Świętochłowice
    Posty
    82

    Domyślnie zmiana zegraów INTEGRA do CIVIC V - problemy

    Pomocy!

    Zmieniłem zegary z integry do covoca i podłączyłem jak w schemacie z neta
    http://img.photobucket.com/albums/v4...s/DCintoEG.gif
    wszystko ale mam problem:
    1. z podświetleniem zegarów - nie działa
    2. z wskaźnikiem paliwa - cały czas jest na ZERO
    3. świeci się cały czas kontrolka ABS 9 a ja nie mam) taka kosta żółta z tyłu - nie wiem czy moge ją odpiąć bo tam jest napisane że SRS jest w nią podpięty.

    pomocy. czy mogłem jakies zwarcie zrobić że nie działa- jak tak to jakie bezpieczniki mogło wywalić lub co gorsze czy zegary mogły się zepsuć
    Ostatnio edytowane przez Dmlody87 ; 20-10-11 o 15:46

  2. #2
    Stowarzyszenie CKP Awatar piroman
    Dołączył
    Jun 2007
    Imię
    アレ
    Auto
    DC2
    Skąd
    Mielec
    Posty
    1,957

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Dmlody87 Zobacz posta
    1. z podświetleniem zegarów - nie działa
    podepnij na B9 mase (w ITR idzie tam sygnał z dimmera do regulacji jasności podświetlenia)


    Cytat Zamieszczone przez Dmlody87 Zobacz posta
    2. z wskaźnikiem paliwa - cały czas jest na ZERO
    może wskaźnik jest uszkodzony lub coś źle podpiąłeś,
    podłacz na moment masę do B3 i sprawdź czy wskazówka idzie do góry


    Cytat Zamieszczone przez Dmlody87 Zobacz posta
    3. świeci się cały czas kontrolka ABS 9 a ja nie mam) taka kosta żółta z tyłu - nie wiem czy moge ją odpiąć bo tam jest napisane że SRS jest w nią podpięty.
    najprościej wyciągnąć żaróweczkę

    Modyfikacje ECU i wiązek elektrycznych. Projekty elektroniczne na zamówienie.

  3. #3
    Użytkownik Awatar Dmlody87
    Dołączył
    Jun 2011
    Imię
    Dawid
    Auto
    EJ2 D15B7 Coupe
    Skąd
    Świętochłowice
    Posty
    82

    Domyślnie

    ale jak wyjąłem żarówkę to napis dalej się świecił tak jakby podświetlenie nie było z żarówki z tyłu tylko jakoś w środku ?? ;/

    te B9 i B3 to mówisz już o pinach z zegarów integry czy z civic'a??? a masę z kabla czarnego np co do kostki idzie moge dać???

    wydaje mi się że wszystko podpiąłem dobrze tylko w moich zegarach fabrycznie brakowało kostki z pinami D, oraz kabla od dimera - czerwonego w kostce. Nie wiem czy to ma znaczenie???

    jak coś mogę wieczorem zapodać zdjęcie moich zegarów starych z civic'a... potrzebne???

    p.s. dodam tyle że podczas montażu dwa kabelki chyba się dotknęły i nie wiem czy jakieś zwarcie nie nastało (mam nadzieję że nie ale ręki za to nie dam uciąć) jak coś jak sprawdzić czy zegar od paliwa jest dobry - wystarczy jak dodam masę i wskazówka się podniesie to znaczy że zegary są OK???
    Ostatnio edytowane przez Dmlody87 ; 20-10-11 o 19:37

  4. #4
    Stowarzyszenie CKP Awatar piroman
    Dołączył
    Jun 2007
    Imię
    アレ
    Auto
    DC2
    Skąd
    Mielec
    Posty
    1,957

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Dmlody87 Zobacz posta
    te B9 i B3 to mówisz już o pinach z zegarów integry czy z civic'a???
    z itr, nie miałeś dimmera więc musisz podać mase na B9

    Cytat Zamieszczone przez Dmlody87 Zobacz posta
    a masę z kabla czarnego np co do kostki idzie moge dać???
    tak, może być masa z D6

    Cytat Zamieszczone przez Dmlody87 Zobacz posta
    wystarczy jak dodam masę i wskazówka się podniesie to znaczy że zegary są OK???
    tak
    Ostatnio edytowane przez piroman ; 20-10-11 o 19:43

    Modyfikacje ECU i wiązek elektrycznych. Projekty elektroniczne na zamówienie.

  5. #5
    Użytkownik Awatar Dmlody87
    Dołączył
    Jun 2011
    Imię
    Dawid
    Auto
    EJ2 D15B7 Coupe
    Skąd
    Świętochłowice
    Posty
    82

    Domyślnie

    powiem tak :

    WIELKIE DZIĘKI

    podświetlanie działa tak jak pisałeś zrobiłem z masą!!!

    Tylko wskaźnik paliwa nie żyje robiłem z masą i nic ani drgnie nie wiem co zrobić... możliwe że się w baku pływak lub coś z instalacją zrobiło??? albo na ścieżce coś nie tak jest może styku nie ma lub nie przewodzi... idzie to jakoś wybadać czy prąd idzie do wskazówki???

    pomógł poleciało... może jeszcze z tym mi pomożesz??? please
    Ostatnio edytowane przez Dmlody87 ; 20-10-11 o 21:39

  6. #6
    Użytkownik Awatar Dmlody87
    Dołączył
    Jun 2011
    Imię
    Dawid
    Auto
    EJ2 D15B7 Coupe
    Skąd
    Świętochłowice
    Posty
    82

    Domyślnie

    może ktoś reanimował sam zegary (dokładniej wskaźnik paliwa lub temp) nie koniecznie z ITR??? bo na elektrodzie znalazłem coś takiego że trzeba rozwinąć zwój miedziany z tyłu licznika i szukać uszkodzenia - zlutować i na nowo nawinąć..prawda to???

    a czy możliwe jest to że jakaś żarówka się przepaliła i nie podświetla mi okolicy wskaźnika oraz prędkościomierza i przez to nie działa??? tzn świeci mi słabiej niż z lewej strony - na forum czytałem że ktoś ledy założył i mu wskaźnik nie działał to może coś być związane i u mnie??? to ma jakiś obwód po żarówkach???
    Ostatnio edytowane przez Dmlody87 ; 09-11-11 o 21:44

  7. #7
    Użytkownik Awatar Dmlody87
    Dołączył
    Jun 2011
    Imię
    Dawid
    Auto
    EJ2 D15B7 Coupe
    Skąd
    Świętochłowice
    Posty
    82

    Domyślnie

    PROBLEM ROZWIĄZANY!!!

    Okazało się że na rozpisce na necie jest błąd - a taki że kabelek od paliwa ma iść na pin B1 a nie B3 jak jest napisane Wszystko działa jak trzeba - no ścieżkę trochę podlutowałem bo szedłem od zegara paliwa aż do kostek i tak metoda prób i błędów podpiąłem i śmiga aż miło

    Teraz wiem ile mi jeszcze zostało do końca - jeszcze ogarnę wskaźnik rezerwy bo słyszałem że trzeba tylko od pływaka wpiąć jakiś dodatkowy kabelek i pociągnąć do zegarów - fajny bajer mam nadzieję że sobię taki zrobię jak znajdę trochę czasu

    pozdrawim

    Temat można zamknąć albo poczekać aż o tej rezerwie będę robił.... ale to temat dla admina

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •